فرید ملکی (محصولات تخمیری سویا

Top of Form

Need more information or assistance?

If you, or someone you know, require help or assistance the following links may be useful for:

محصولات تخمیری سویا

میسو
یک خمیر مغذی غلیظ تهیه شده از لوبیای سویای بخار داده شده و له شده ، جو یا برنج که تخمیر شده و برای زمان کوتاهی حدود چند ماه یا برای زمان بیشتری حدود 3 سال کهنه شده است . ظاهری شبیه به کره بادام زمینی داشته و طعم سس سویا دارد. میسو یک غذای ژاپنی است و برای غنی کردن طعم و لعاب دادن به سوپها ، تاس کبابها ، سبزیجات ، رشته فرنگی ها (ماکارونی ) ، سس های سالاد ، سس ها ، مارینادها ، پاته ها بکار می رود . اغلب به شکل خمیر است اما به عنوان یک پودر قابل دسترسی است . وقتی میسو به عنوان چاشنی غذا استفاده می شود بعد از اینکه پخت غذا تمام شد آنرا اضافه کرده و کمی مخلوط می کنیم تا کاملا تغلیظ شود . برای نگهداری طعم و حفظ مواد مغذی میسو ، مراقب باشید که بیش از حد نپزد و نجوشد .
میسو تنها به عنوان یک کامل کننده غذاها بکار نمی رود و می تواند یک جانشین مناسب برای سس سویا یا نمک باشد .
سس سویا 1قاشق سوپخوری = میسو  1قاشق سوپخوری
یک فنجان مغذی از آبگوشت ( 1 قاشق سوپخوری میسو و یک فنجان آب داغ ) یا یک سوپ طعم دار ( یک چهارم فنجان میسو و یک چهارم آب ) 
میسوی کم نمک می تواند به عنوان جایگزین میسوی پر نمک بکار رود . میسو باید در جای خنک نگهداری شود و برای یک سال یا کمتر می تواند نگهداری شود

 ماگی میسو

از جو تهیه می شود و به رنگ قهوه ای مایل به قرمز است و کمی شیرین تر از دیگر میسوهای تیره است .

  میسوی برنجی قهوه ای
به رنگ سفید یا زرد است ، این میسو ملایم است . چند رستوران برجسته غذاهای طبیعی از این نوع میسو برای سس های  سالاد خوشمزه استفاده میکنند .

 میسوی تیره
این نوع میسو بسیار مقوی و نمکی است که با لوبیای سویا و دانه های کهنه بیش از سه ساله تهیه می شود . این میسو به رنگ قهوه ای مایل به قرمز است ، تا اندازه ای دارای تکه های بزرگ  است و اغلب در سوپهای مقوی استفاده می شود.

 میسوی قرمز
این نوع ، میسو نیمه مغذی است که در ژاپن عمومیت دارد . از جو یا برنج تهیه می شود و برای سوپهای مقوی و تاس کباب ها یا در تهیه ماریناد های گوشت و مرغ استفاده می شود .

 میسوی سفید
این میسوی زرد کمرنگ شیرین ترین و ملایم ترین آنهاست . برای تهیه سوپهای ملایم ، سس سالاد ، دسر ها و مارینادهای ماهی استفاده می شود . بطور مختصر کهنه شده و به اندازه دیگر فرم های میسو شور نیست .

میسوی زرد
میسوی زرد طلایی از برنجی که بطور مختصر کهنه شده تهیه می شود نمکی است اما ملایم و متنوع است .

 ناتو
ناتو از لوبیای سویای تخمیر شده تهیه می شود ، ناتو پر ادویه ، چسبنده و بسیار مغذی است . ژاپنی ها آنرا با برنج یا سوشی یا سوپهای میسو سرو می کنند .

 تمپه

تمپه جایگزین گوشت در اندونزی است که  از لوبیای سویا و دیگر لوبیا ها تهیه می شود بطوریکه یک مخمر به آن تزریق می شود و اجازه می دهیم تا تخمیر شود . سرشار از پروتئین و فیبر است و یک بافت جویدنی ، نمکی و طعم گردویی یا فندقی دارد .
قبل از مصرف آنرا برای حدود 20 دقیقه بجوشانید یا بخار دهید . سپس آنرا مانند تافو یا گوشت مصرف کنید .  

  سس سویا
سس سویا یک مایع قهوه ای تیره نمکی است که از تخمیر لوبیای سویا تهیه می شود . اساسا سس سویا یک محصول فرعی مایع میسو است و در انتهای تولید میسو بدست می آید . در روش جدید تولید سس سویا لوبیای سویا ، نمک و آب را مخلوط می کنیم و اجازه می دهیم 12 تا 24 ماه تخمیر شود . بعد از مدت تخمیر مخلوط آسیاب شده ، جوشانده شده و جداسازی می شود . مایع حاصله سس سویا است . دو نوع قابل دسترس در بازار :
-    تاماری : تنها از لوبیای سویا تهیه می شود
-    شایو : از لوبیای سویای مخلوط شده با گندم بدست می آید .
سس سویا به عنوان ادویه در تهیه غذاها و چاشنی سفره ها استفاده می شود . اگر سدیم آن بالا باشد ( باید شامل کمتر از 10% سدیم باشد ) باید به مقدار کم استفاده شود . سس سویا در انواع زیادی قابل دسترس است ، شامل انواع طعم دار شده و با سدیم پائین است . سس تری آکی هم یک سس سویا است اما مواد تشکیل دهنده دیگری  از قبیل شکر ، سرکه و ادویه  به آن افزوده می شود  .
سس
HVP از پروتئین گیاهی هیدرولیز شده تهیه می شود که از مخلوط کردن لوبیای سویا بدون چربی (و گاهی گندم یا ذرت) با اسید هیدروکلریک بدست می آید.  این سس معمولا تخمیر نمی شود و طعم و رنگ آن ناشی از افزودنی هایی از قبیل شربت ( شیره ) ذرت ، کارامل و نمک است . به آن آب نیز اضافه می شود . این فرآیند معمولا یک یا دو روز طول می کشد . سس سویا می تواند در سس سالاد استفاده شود یا به عنوان یک ماده اولیه برای تهیه بسیاری از سس های دیگر از قبیل مارینادها ، سس های گوشت کباب شده ، سس های گوشت بریان شده یا به عنوان طعم دهنده در سوپها ، تاس کباب ها (یا خورش ها )و انواع خوراک ها  بکار رود .

 

 

 

Bottom of Form

 

/ 0 نظر / 50 بازدید